top of page

Witte lasagne met broccoli en walnoten

Lasagna coi broccoli e noci

Ingrediënten 3-5 personen

500 gram rundergehakt

Olijfolie

1 gele ui, gesnipperd

100 ml witte wijn

50 ml runderbouillon

oregano, peper en zout

1 grote/2 kleine stronken broccoli

4 grote vleestomaten

250 gram walnoten

250 gram gorgonzola (blauwe kaas)

150 gram parmezaanse kaas

30 gram boter

30 gram bloem

500 ml melk

12-16 verse lasagnebladeren



Ovenschaal


🕐 10🔪25🍳 40⏱️ 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳


1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe 4-5 eetlepels olijfolie in de pan en bak hier de gesnipperde ui goudgeel. Voeg dan het gehakt toe en bak het totdat het gaar is. Voeg er peper en zout aan toe. Blus af met witte wijn en bouillon. Laat zo nog 10-15 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt. Doe er dan flink wat oregano bij. Proef nog even of de saus op smaak is. anders nog extra peper of zout erbij doen.

3. Kook het water in de stoompan of in een gewone pan. Snij de broccoli in roosjes en stoom of kook die 5-10 minuten. Voeg zout toe aan het kookwater of doe achteraf een beetje zout op de broccoli.

4. Snij de tomaten in dunne plakjes.

5. Hak de walnoten grof. Snij de blauwe kaas in kleine stukjes en rasp de parmezaanse kaas.

6. Maak de bechamelsaus door boter op een laag vuur te smelten in een pan. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bechamelsaus toe.

7. Bedek de bodem lichtjes met bechamelsaus en leg daar twee of drie plakken (afhankelijk van de grootte van de ovenschaal) op. Bedek die weer met bechamelsaus. Schep een aantal lepels van de gehaktsaus hier bovenop en strijk dun uit. Leg er plakjes tomaat op. Die hoeven het gehakt niet helemaal te bedekken. En strooi er lichtjes parmezaanse kaas overheen.

8. Leg weer lasagnebladeren op het gehakt met tomaat en parmezaan en druk de lasagnebladeren stevig aan.

9. Besmeer (niet te dik!) met bechamelsaus.

10. Leg kleine stronkjes broccoli erop, strooi er wat walnoten en blokjes gorgonzola overheen.

11. Bedek weer met lasagnebladeren, aandrukken. bechamel erop, gehaktsaus, tomatenplakjes, parmezaanse kaas. Dan weer lasagnebladeren, aandrukken, bechamel erop, broccoli, walnoten en gorgonzola. Herhaal alles totdat de vulling op is maar hou nog wat parmezaan en walnoten over. Sluit af met lasagnebladeren.

12. Zet de overgebleven bechamelsaus op een laag vuur. Voeg nog wat melk toe om de saus wat vloeibaarder te maken. Doe de walnoten en parmezaan erbij en besmeer de bovenste lasagnebladeren dik met de saus.

11. Rasp over de bovenkant flink wat parmezaanse kaas.

12. Zet de ovenschaal middenin de oven en bak de lasagne in ongeveer 35-40 minuten.



👉🏽 Je kunt hier dus ook een vegetarische versie van maken als je een vegetarische gehaktsaus maakt.



 

Leuk om te weten

Dit recept heb ik gemaakt toen ik net met mijn eerste baan begon. Ik woonde in een studentenhuis met 14 anderen. Ze kookten soms ronduit smerig en dus bood ik aan om boodschappen te doen en te koken. Als ze maar afwasten (daar had ik dan een hekel aan). Dit gerecht stond, als ik me niet vergis, in de Viva (een meiden-/vrouwenblad) van een huisgenoot/vriendin. Ik kon het recept dromen omdat het zoooo lekker was en ik heb het dan ook nooit opgeschreven. Tot nu dan. Het is heerlijk van smaak en verrassend.


.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page