top of page

Panna cotta met rood fruit

Panna cotta ai frutti di bosco

Ingrediënten 4-8 stuks

(afhankelijk van de grootte)

3 blaadjes gelatine

250 ml melk

250 ml slagroom

2 zakjes vanillesuiker

3 + 2 eetlepels poedersuiker of fijne kristalsuiker

1 bakje frambozen of aardbeien (250 gram)

verse munt



Neem aluminiumfolie vormpjes of siliconen vormpjes






🕐 20 🔪 180-240 ✋🏽 👩🏼‍🍳


1. Week de gelatineblaadjes in wat koud water.

2. Doe de melk en slagroom in een kom, giet ongeveer een kwart van het mengsel in een steelpannetje samen met de vanillesuiker en 3 eetlepels (poeder- of) kristalsuiker en verwarm op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten heel zachtjes pruttelen. Neem dan de pan van het vuur.

3. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in de pan. Roer tot de gelatine is opgelost. Meng de warme vloeistof met de rest van het roommengsel in de kom en roer goed.

4. Als het mengsel een beetje afgekoeld is, schep je de panna cotta in bakjes of glaasjes, afhankelijk van hoe je het wilt serveren. Serveer je liever in puddingvormpjes om ze naderhand om te keren? Vet dan de vormpjes heel dun in met wat boter of olie en schep dan de panna cotta erin. Laat de panna cotta 3 à 4 uur in de koelkast opstijven.

5. Voor de vruchtensaus: pureer de vruchten samen met de poedersuiker met een staafmixer. Hou een paar vruchtjes over voor de garnering.

6. Als je de panna cotta uit de vormpjes op bordjes wilt serveren: doe dat voorzichtig en schenk de saus op of rondom de panna cotta. Wil je de panna cotta in glaasjes serveren: giet op elk glaasje wat saus, strooi er wat fruit op en serveer met verse munt!


👉🏽 Dit basisrecept van panna cotta kan je in feite met elke saus serveren. Probeer eens caramelsaus of chocoladesaus. Lekker is deze ook met lemoncurd en zwarte bes.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page